Arktiset Aromit > Tapahtumat > Marjastuksen mm-kisat 2.9.2017 Suomussalmella

Arktiset Aromit ry ja Suomussalmen kunta järjestävät syyskuun ensimmäisenä lauantaina 2.9.2017. Marjastuksen mm-kisat jo yhdeksännentoista kerran. Osallistu kolmihenkisellä joukkueella tai yksin ja kilpaile maailmanmestaruudesta.

MARJASTUKSEN MM-KISOJEN SÄÄNNÖT

Järjestäjät ja ilmoittautuminen kisoihin:
Arktiset Aromit ry ja Suomussalmen kunta.

3-henkiset sarjat:
  • nuorten joukkuesarja,13-17 vuotiaat
  • aikuisten joukkuesarja
  • käsinpoimintasarja joukkueille

Henkilökohtaiset sarjat:

  • miesten henkilökohtainen haravasarja
  • naisten henkilökohtainen haravasarja

3-henkinen sarja lapsille:

  • ikä 12 vuotta tai nuorempi. Kaikki lapset palkitaan tuotepalkinnolla.

Poimittava marja: Puolukka.

Kilpailuaika ja -paikka:

Poiminta-aikaa on yksi tunti. Maastoon lähtö tapahtuu Suomussalmen torilta järjestäjien busseilla. Kilpailualue paljastuu vasta maastossa ja se on merkitty maastoon nauhoin tai teipein.

Kilpailuvälineet:

Käsinpoimintasarjassa ei sallita apuvälineitä. Joukkuesarjoissa hyväksytään varreton poimuri, jonka osananottajat tuovat mukanaan. Poiminta on sallittua vain järjestäjien antamiin marjasankkoihin. Yksilösarjoissa kilpailijat käyttävät omia haravapoimureita ja saavejaan.

Palkinnot:
Nuorten ja kaikissa aikuisten sarjoissa palkitaan kolme eniten kilomäärällisesti puolukoita kerännyttä joukkuetta/ henkilöä. Lasten sarjassa kaikki lapset saavat tuotepalkinnon. Kisoissa kerättyjä marjoja ei tarvitse puhdistaa. Kivien, käpyjen, lehtien tai muun sellaisen aineksen laittaminen marjojen joukkoon, joka painollaan saattaisi vääristää kisojen lopputuloksia, on kielletty.