Ruokaohjeita karpalosta
Salaatit
Nauris-appelsiini-karpalosalaatti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
6,000 kg naurista
3,000 kg appelsiinia
1,000 kg karpaloa TAI
0,500 kg kuivattua karpaloa
- Raasta nauris. Kutio appelsiini.
- Lisää karpalot. Jos käytät kuivattuja karpaloita, niin anna niiden tekeytyä vähän aikaa appelsiinipalojen joukossa.
Leivonnaiset
Rukiinen raparperipaistos
100 hengelle
5,000 kg raparperia
0,800 kg ruishiutaleita
0,750 kg grahamjauhoja
0,130 kg karpalojauhetta
1,900 kg sokeria
0,900 kg margariinia
2,500 l vaniljakastiketta
0,025 kg sitruunamelissaa
- Laita pakastetut raparperipalat voideltuihin GN 1/1-vuokiin (5kpl).
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi.
- Levitä seos tasaisesti vuokiin raparperipalojen päälle.
- Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa n. 25 min.
- Leikkaa kypsä jäähtynyt piirakka annospaloihin. Yhdestä GN 1/1-vuoasta tulee 20 annosta.
Kastike:
- Vaahdota vaniljakastike
- Lisää kuivattu, hienonnettu sitruunamelissa ja anna maustua kylmässä
n. 2 tuntia ennen tarjoilua.