Ruokaohjeita vadelmasta

Jälkiruuat

Metsävadelmahyvänen
100 hengelle

2,000 l  vispautuvaa vaniljakastiketta, 12 %
3,200 kg  maitorahkaa
1,000 l  kevytmaitoa
2,400 kg  metsävadelmia
0,600 kg  neljänviljanhiutaleita TAI marjamysliä
0,700 kg  sokeria

  1. Vaahdota vaniljakastike.
  2. Lisää maitorahka, maito, vadelmat ja neljänviljan hiutaleet. Mausta sokerilla.
  3. Koristele pinta halutessasi vadelmilla.

Mansikka-metsävadelma sorbetti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

4,000 kg pakastemansikoita
3,500 kg metsävadelmia
1,400 kg sokeria

0,450 kg (13 kpl) kananmunan valkuaisia
0,400 kg sokeria

1. Jauha tai kutteroi jäiset mansikat ja metsävadelmat. Lisää sokeri.
2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
3. Yhdistä ainekset ja tarkista makeus.
4. Kaada seos vuokaan ja jäähdytä.

Panna cotta con tuoreet marjat
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

5,000 l kevytmaitoa
5,000 ruokakermaa
1,000 kg sokeria
0,040 kg vaniljatankoa
1,150 kg liivatetta (8 liivatetta litralle nestettä)

2,000 kg mansikoita
2,000 kg metsävadelmia
1,500 kg mustaherukoita
1,500 kg punaherukoita

1. Keitä maitoa, kermaa, sokeria ja vaniljatankoa yhdessä 10 minuuttia ja sekoita joukkoon liotetut liivatteet.
2. Kaada seos kulhoihin ja hyydytä. Tarjoa pannacotta tuoreiden marjojen kanssa.

 

Metsävadelma-punaherukkahyytelö
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

4,200 l vettä
1,400 kg sokeria
0,200 kg sitruunamehutiivistettä
0,120 sitruslikööriä
0,085 kg (n. 42 kpl) liivatelehtiä
3,600 kg metsävadelmia
2,400 kg punaherukoita

1. Keitä sokeriliemi, lisää kuumaan liemeen liotetut liivatelehdet ja mausta sitruunamehulla ja liköörillä.
2. Laita jäiset marjat annoskulhoihin ja kaada sokeriliemi päälle. Anna hyytyä.


Marinoitu karhunvatukka-metsävadelmasalaatti
100 hengelle, gluteeniton

5,000 kg metsävadelmia
5,000 kg karhunvatukoita
0,700 l kuusenkerkkäsiirappia
1,500 l vaniljakastiketta
0,060 kg fariinisokeria

1. Sekoita marjat keskenään ja lisää siirappi. Sekoita hyvin.
2. Anna maustua kylmässä noin 2 tuntia.
3. Vaahdota vaniljakastike ja mausta fariinisokerilla.
4. Jaa marjat annoskulhoihin. Annostele niiden päälle vaniljavaahtoa.

 

Juomat

Vadelmainen omenasmoothie
100 hengelle, gluteeniton

10,000 l  maustamatonta jogurttia
4,000 l  kevytmaitoa
4,000 kg  omenasosetta
2,000 kg  metsävadelmia

  1. Yhdistä raaka-aineet ja soseuta kuohkeaksi sauvasekoittimella.
  2. Lisää sokeria tarvittaessa.