Arktiset Aromit, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi, Finland
Kopiering av tabeller är förbjudet på grund av lagen om upphovsrätten.
Källa: Institutet för hälsa och välfärd 2020.
Fineli - Livsmedelsdatabasen. www.fineli.fi
* Kiwi, skalad
Källa: Institutet för hälsa och välfärd 2020.
Fineli - Livsmedelsdatabasen. www.fineli.fi
Källa: Institutet för hälsa och välfärd 2020.
Fineli - Livsmedelsdatabasen. www.fineli.fi
* Banan, skalad
* Vindruvor, medelvärde, kärnfria, gröna/mörka
* Äpple, medelvärde, vägd med skal
Källa: Institutet för hälsa och välfärd 2020.
Fineli - Livsmedelsdatabasen. www.fineli.fi
Källa: Institutet för hälsa och välfärd laitos 2016.
Fineli - Livsmedelsdatabasen. www.fineli.fi
Källa: Institutet för hälsa och välfärd laitos 2016.
Fineli - Livsmedelsdatabasen. www.fineli.fi
Källa: Koponen m.fl. 2007. Hellström m.fl. 2009.
Källa: Rimando A, Kalt W, Magee J, Dewey J, Ballington J. 2004. Resveratrol,
pterostilbene and piceatannol in vaccinium berries. Am Chem Soc 52: 4713-4719.
Källa: Määttä-Riihinen K, Kamal-Eldin A, Mattila P, Gonzáles-Paramás A, Törrönen R. 2004a.
Distribution and contents of phenolic compounds in eighteen scandinavian berry species.
J Agric Food Chem 52: 4477-4486.
Källa: Halvorsen BL, Holte K, Myhrstad MC, Barikmo I, Hvattum E, Remberg SM,
Wold A-B, Haffner K, BaugerØd H, Andersen LF, Moskaug JØ, Jocobs DR, Blomhoff jr
and R. 2002. A systematic screening of total antioxidants in dietary plants.
J Nutr 132:461-471
Källa: Koponen m.fl. 2007.
Källa: Hellström m.fl. 2009.
Källa: Riihinen K. 2005. Phenolic compounds in berries. Väitöskirja, Kuopion yliopisto.
Kuopion yliopiston julkaisuja C. Luonnon- ja ympäristötieteet 187: 97.
Källa: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, 2011. Johansson A, Laakso P, Kallio H. 1997.
Characterization of seed oils of wild, edible Finnish berries.
Z Lebensm Unters-Forsch A 204: 300-307.